top of page

ONZE TRAININGEN

Trainingen: Tekst

Voor Wie

Judoclub Cobra Lendelede groet iedereen welkom in zijn dojo.

Kleuters vanaf het 2de kleuter zijn welkom om te proeven van de judosport. Ze verkennen spelenderwijs de sport en de grenzen van hun eigen lichaam. Ze trainen in een aparte groep om zo op hun tempo zich tot jonge judoka's te ontwikkelen.

Kinderen en jongeren kunnen zowel recreatief als gericht op competitie aan de slag. Door het aanleren van techniek, vaardigheden en het oefenen via randori's (oefengevechten) groeien ze uit tot sterke judoka's.

Ook volwassenen zijn welkom en verdiepen zich nog meer in de techniek. Judo helpt hen om evenwichtig in het leven te staan en biedt twee maal in de week een ultieme uitlaatklep.

We trainen in 3 verschillende leeftijdsgroepen, nl kleuters, -10 jaar en +10 jaar. Initiaties kunnen in alle groepen genomen worden. In de groep -10 jaar wordt er een gezamenlijke opwarming geboden waarna de groep wordt opgedeeld naargelang leeftijd en mogelijkheden. 

IMG20220110180144_edited.jpg
IMG-20220623-WA0029_edited.jpg
IMG20210902201646_edited.jpg

KLEUTERS TOT 7 JAAR

Donderdag17u30 - 18u15

7 TOT 10 JAAR

Maandag & Donderdag 
18u15-19u15

JONGEREN EN VOLWASSENEN

Maandag & Donderdag 

19u15-20u30

Waar

De trainingen gaan door in de sporthal Steuren Ambacht te Lendelede. Je vindt onze judodojo op het eerste verdiep in de polyvalente zaal! 

Kom gerust eens langs indien u meer informatie of een kijkje wenst te nemen. 

Trainingen: Faciliteiten

JUDO COBRA MEER DAN SPORT ALLEEN

Bij Judo Cobra Lendelede engageren we ons om niet enkel goede judoka's, maar ook bewuste judoka's te trainen met respect voor hun omgeving en elkaar. We hebben dan ook een aantal pedagogische projecten om dit na te streven.

doorzetter_edited.jpg
20210121_190913[1].jpg
20210211_193652[1].jpg

DOORZETTER VAN DE WEEK

Judo staat voor meer dan 'vechten' en resultaat halen. Als club hebben we ook oog naar inzet, doorzettingsvermogen en veerkracht. We zetten dan ook iedere week iemand in de kijker die uitblonk op een van onze judowaarden. De doorzetter mag onze wisseltrofee dan ook mee naar huis nemen

DE GEEST VAN HET JUDO

De geest van het judo start reeds bij het betreden van de mat. Om onze judoka's hierbij een zetje te geven, groeten ze bij het betreden van de mat. We maakten poortjes met telkens een van onze waarden. De judoka kiest een poortje en probeert die training extra aandacht te geven aan deze judowaarde.

IEDEREEN TELT

Bij judo Cobra Lendelede streven we ernaar om iedereen een eerlijke kans te bieden op onze judomat. We nemen dan ook vol trots deel aan de stip-it actie tegen pesten, maar staan ook open voor kinderen/jongeren met extra aandacht. Informeer zeker bij onze trainers indien u met vragen zit.

Trainingen: Faciliteiten

GEDRAGSCODES IN HET JUDO

Als club engageren we ons dan ook om de gedragscodes zoals die voorgeschreven zijn door Judo Vlaanderen na te streven. Je vindt ze alvast terug in onze dojo. Toch al benieuwd, dan kan je ze hier ook bekijken via volgende linken:

Trainingen: Tekst

GRAADSVERHOGINGEN

Wanneer mag ik examen doen voor een hogere gordel?

Iedereen die start met judo krijgt automatisch de witte gordel. Om van gordel te kunnen verhogen moet je examen doen. Je mag examen doen als : 

  • Je voldoende trainingen gevolgd hebt. 

  • Je de minimumleeftijd opgelegd door de federatie bereikt hebt.

  • Je getuigt van inzet en de wil om jezelf als een echte judoka te tonen op training.  

Doorheen het sportjaar worden alle technieken aangebracht opdat een judoka klaar zou zijn om een volgende stap te zetten. Wanneer we examens inrichten, wordt er extra op techniek gefocust. 

Trainingen: Tekst

(RE)START TO JUDO

Je was judoka en hebt zin om je opnieuw te smijten in de judosport? Je bent op zoek naar een leuke uitdaging in een fijne omgeving? 

Kom eens kijken wat judo vandaag in onze club betekent! Vaak zien we judoka's die zin hebben om opnieuw te starten, maar dit niet alleen willen doen. Anderen willen dan weer op latere leeftijd starten, maar denken dat dit niet kan. Goed nieuws!  Speciaal voor jullie, wees welkom: 

  • Je bent min. 2 jaar gestopt met judo 

  • Training op maandag en donderdag 19u15-20u30

  • Recreatief aanbod met oog op de judoka en zijn fysieke mogelijkheden. 

  • 4 gratis trainingen in september 

Meer info? judocobra@gmail.com of via onze contactpagina. 

Flyer-Restart-to-judo_edited.png
Trainingen: Over ons

API - AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

Judo Cobra Lendelede hecht heel wat belang aan het welzijn van zijn judoka's en iedereen die op de werking betrokken is. De API is een aanspreekpunt bij bezorgdheden, verontrustende situaties of gevoelige punten. 

De API is opgeleid om om te gaan met uitdagende situaties, grensoverschrijdend gedrag, bezorgdheden... 

Jitske is onze API: "Als API vind ik het belangrijk dat iedereen zich goed voelt binnen onze club. Ik streef er dan ook naar om zo dicht mogelijk bij onze judoka's, ouders en trainers te staan. Zo kan ik vlot inspelen op eventuele vragen. Op die manier hoop ik ook de brug te kunnen vormen en de drempels om problemen of bezordheden te signaleren te verkleinen."

Contact kan steeds voor/tijdens/na trainingen of via mail jitske@msn.com

Screenshot_20210605-233105_WhatsApp%5B1%
Trainingen: Over ons

GEZOND SPORTEN

Als judoclub dragen we gezond en veilig sporten hoog in het vaandel. We engageren ons hier dan ook ten volle in.

gezond_sporten_0.jpg
Trainingen: Afbeelding
bottom of page